Συμπτωματα εγκυμοσυνης
Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι κόπωση, ναυτία (κατά τις πρωινές ώρες) και ευαισθησία στο στήθος. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης και όχι κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Στο διάστημα αυτό, η συγκέντρωση της ορμόνης της εγκυμοσύνης στο σώμα δεν είναι επαρκής, ώστε να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.
Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι μια καθυστέρηση ή απώλεια έμμηνου κύκλου.

Σε μερικές γυναίκες συμπτώματα παρουσιάζονται μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Για άλλες γυναίκες, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορεί να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων.

Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Αν είστε σεξουαλικά ενεργή και παρουσιάζετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, είναι σημαντικό να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Αιμορραγία Εμφύτευσης

Η αιμορραγία μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Περίπου 6-12 ημέρες μετά τη σύλληψη το έμβρυο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας. Μερικές γυναίκες θα έχουν κηλίδες αίματος καθώς και κάποιες κοιλιακές κράμπες.

Καθυστέρηση περιόδου

Μια καθυστέρηση ή η απώλεια εμμήνου ρύσεως είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα εγκυμοσύνης που οδηγεί μια γυναίκα σε τέστ για την εγκυμοσύνη. Εαν είστε έγκυος,η επόμενη περίοδος σας θα πρέπει να χαθεί. Πολλές γυναίκες μπορούν να αιμορραγούν ενώ είναι έγκυες, αλλά συνήθως η αιμορραγία θα είναι μικρότερη ή ελαφρύτερη από την κανονική περίοδο.

Πρησμένο στήθος

Πρήξιμο στο στήθος είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί να αρχίσει ήδη από 1-2 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.Μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας,πόνο,πρήξιμο η διαφορά στην αφή.

Κόπωση

Αίσθημα κούρασης είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί επίσης να αρχίσει ήδη από την πρώτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη.

Ναυτία / πρωινή αδιαθεσία

Αυτό το γνωστό σύμπτωμα εγκυμοσύνης συχνά εμφανίζεται μεταξύ 2-8 εβδομάδων μετά τη σύλληψη.Μερικές γυναίκες έχουν την τύχη να μην το έχουν, ενώ άλλες θα νιώθουν ναυτία κατά το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους.

Πόνοι στην πλάτη

Πόνοι χαμηλά στην πλάτη,οσφυαλγίες επίσης μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται νωρίς στην εγκυμοσύνη

Πονοκέφαλοι

Η απότομη αύξηση των ορμονών στο σώμα σας μπορεί να σας προκαλέσουν να έχετε πονοκεφάλους νωρίς στην εγκυμοσύνη.

Συχνή ούρησις

Περίπου 6-8 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.

Άλλες Αιτίες: Ουρολοίμωξη, διαβήτης, λήψη πολλών υγρών, ή η υπερβολική λήψη διουρητικών.

Σκουρόχρωμη θηλαία άλως

Εάν είστε έγκυος, το δέρμα γύρω από τις θηλές σας μπορεί να πάρει πιο σκούρο τόνο.

Επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές

Ισως εσείς να μην έχετε έντονη επιθυμία να φάτε τουρσιά η παγωτό,όμως πολλές γυναίκες επιθυμούν ορισμένες τροφές, όταν είναι έγκυες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Συμπτωματα εγκυμοσυνης”

  1. ntina says:

    γεια σας θα ηθελα να θεσω τν προβληματισμο μου σχετικα με το αν ειμαι εγγυος η οχι.ειχα περιοδο στις 5 φεβρουαριου κ εχω κυκλο 28 με 30 ημερεσ.με τον συντροφο μου ηρθαμε σε επαφη στις 18 φεβρουαριου χωρις προφυλαξη,.θα ηθελα να πω οτι δε μπηκε βαθια και δεν (τελειωσε μεσα μου).εδω και 4 μερες εχω πρηξιμο στ στηθος ,πριν 3 μερεσ ειχα κολπικα υγρα ενω τωα=ρα οχι ενω εχω κραμπεσ κ καποιουσ κοιλοπονους.υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης?ευχαριστω εκ των προτερων

  2. ειρηνη says:

    γεια σας…θα ηθελα να θεσω τν προβληματισμο μου σχετικα με κατι..ειχα αδιαθετησει στις 18 δεκεμβριου και εχω κυκλο 28 με 32 ημερες..με τον συντροφο μου ηρθαμε σε επαφη αρκετες φορες μετα απο την περιοδο μου χωρις προφυλαξη..αλλα δεν τελειωσε ποτε μεσα μου και παντα προσεχε.ειχα κολπικα υγρα αλλα τωρα οχι τοσο εντονα και υπνηλια…ομως αυτο το διαστημα ειμαι φορτισμενη πολυ ψυχολογικα και η περιοδος μου δεν εχει ερθει ακομα…λετε να ειμαι εγκυος?? ευχαριστω εκ των προτερων…..

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός