ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥΑντίθετα από ότι πίστευαν παλιότερα, το φύλο δεν το καθορίζει η μητέρα αλλά ο ΠΑΤΕΡΑΣ. Το εάν το μωρό σας θα γίνει αγόρι ή κορίτσι, εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το εάν το σπερματοζωάριο που γονιμοποίησε το ωάριο, περιέχει θηλυκό Χ-χρωμόσωμα ή αρσενικό Υ-χρωμόσωμα. Δηλαδή αποκλειστικά υπεύθυνο γιά το φύλο είναι το ΣΠΕΡΜΑ του πατέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς θα ήθελαν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει καμμία πλήρως αξιόπιστη μέθοδος για την επιλογή του φύλου. Εξάλλου, πολλοί γιατροί θα απέρριπταν, για λόγους δεοντολογίας, την ιδέα μιας τέτοιας, όχι επιστημονικά επιβεβλημένης παρεμβολής στη φύση. Ωστόσο, στις περιπτώσεις όπου ένα ζευγάρι βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο να μεταδώσει ένα επικίνδυνο για τη ζωή κληρονομικό νόσημα που προσβάλει τα παιδιά του ενός φύλου (συνήθως τα αγόρια), είναι σήμερα εφικτό να επιλεγεί το φύλο του γονιμοποιημένου ωαρίου με τη βοήθεια της τεχνολογίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι άνθρωποι έχουν δύο χρωμοσώματα για το φύλο σε κάθε γεννητικό κύτταρο (ωάριο ή σπέρμα). Το αρσενικό έχει Χ και ένα μικρότερο Ψ χρωμόσωμα. Το θηλυκό έχει Χ και Χ. Όταν γονιμοποιηθεί ένα ωάριο με σπερματοζωάριο με Χ χρωμόσωμα θα είναι κορίτσι. Αν γονιμοποιηθεί από σπερματοζωάριο με Ψ χρωμόσωμα θα είναι αγόρι.

Κάποια κύτταρα από το γονιμοποιημένο ωάριο θα αναπτυχθούν και θα σχηματίσουν τον πλακούντα. Ο ομφάλιος λώρος συνδέει το έμβρυο στον πλακούντα. Στις 12 εβδομάδες όλες οι απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το έμβρυο για την υπόλοιπη εγκυμοσύνη, περνούν από τον ομφάλιο λώρο στο έμβρυο. Φιλτράρει τα πιο πολλά βακτηρίδια αλλά πιο μικρά μόρια (όπως κάποιους ιούς και τα πιο πολλά φάρμακα) θα περάσουν στο έμβρυο (π.χ. η ερυθρά, αλκοόλ, νικοτίνη, γρίπη).
πηγή: www.cyfamplan.org
φυλο εμβρυου,φυλο παιδιου,φυλο μωρου τεστ,φυλλο μωρου

Tags: , ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός