Εβδομαδα 14: Οταν το εμβρυο χορευει..Η ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Τώρα που μπήκατε στο 2ο τρίμηνο, πάμε να χορέψουμε; Καλά, ίσως μόνο ένα βαλς καθώς είστε κουρασμένες και χρειάζεστε ένα μικρό υπνάκο. Με ύψος 9 εκ το σωματάκι του μωρού σας και τα εύκαμπτα άκρα του συντονίζονται αρκετά για πολλές περίπλοκες κινήσεις.

Ίσως και να προσπαθούν να χορέψουν break-dance! Δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να αισθανθείτε τις κινήσεις του μέχρι την 18η βδομάδα, γιατί είναι ακόμα πολύ μικρό για να προκαλέσει αίσθηση στη μήτρα σας. Οι κινήσεις του όμως φαίνονται στο υπερηχογράφημα.

Και μιας και το αναφέραμε, θα μπορούσατε να κανονίσετε με τον γιατρό σας ένα υπερηχογράφημα κύησης, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε αν θα κάνετε κορίτσι ή αγόρι. Ή μπορείτε να το κρατήσετε ως έκπληξη μέχρι τη γέννησή του!

Οι βδομάδες 16 με 18 είναι οι πρώτες ημερομηνίες όπου η παρουσία ή έλλειψη πέους και όρχεων εντοπίζεται ξεκάθαρα μέσα από υπερηχογράφημα.

Αυτή τη βδομάδα το μωρό σας ξεκινά να κουνά τα μάτια του, παρόλο που τα βλέφαρά του θα παραμείνουν κλειστά για ακόμα 3 μήνες.

Χαριτωμένη εξέλιξη της βδομάδας: τα χεράκια του μωρού σας μπορούν και πιάνουν πράγματα και το μικρό μωράκι μπορεί να πιπιλάει το δάχτυλό του!

Και πως είναι η μαμά;

Η πρόβλεψη του δεύτερου τριμήνου έχει βγει και αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση αναπτυσσόμενης εμβρυακής κίνησης, η οποία θα αυξάνεται σε μέγεθος και συχνότητα σε όλο το δεύτερο τρίμηνο, και θα υποχωρήσει στο τρίτο, καθώς ο χώρος μέσα στη μήτρα θα γίνει πολύ περιορισμένος.

Οι περισσότερες γυναίκες λένε πως το δεύτερο είναι το αγαπημένο τους τρίμηνο: οι ναυτίες έχουν τελειώσει και μπορεί να είστε και να φαίνεστε έγκυες, αλλά δεν μοιάζετε ακόμα με γυναίκα μαμούθ. Αν αισθανθείτε πως έχετε αέρια, ή κάποια περίεργη εντερική λειτουργία, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το μικρό σας που χορεύει.

Τα συμπτώματα της περιόδου είναι: ζαλάδες, ελαφρύς πονοκέφαλος και πόνοι στη μέση καθώς αυξάνεται το βάρος του μωρού σας.

Οι ζαλάδες κι οι πονοκέφαλοι οφείλονται στην αυξημένη λειτουργία της καρδιάς σας, αφού το σώμα σας αυξάνει τη παραγωγή αίματος και την κυκλοφορία του, για να παραμείνει το μωρό σας ζωντανό και να μπορέσει να αναπτυχθεί. Όσο πιο πολύ ασκείστε και τρώτε σωστά, τόσο πιθανότερο είναι να αποφύγετε αυτά τα συμπτώματα.

Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το πόσο υγιής είστε, αν αρχίσουν οι πόνοι στη πλάτη το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν, καθώς εσείς και το μωρό σας συνεχίζεται να παίρνετε βάρος προς το τέλος του τριμήνου.

Προς το παρόν, προσπαθήστε να τεντώνεστε σκυμμένη μπροστά, για να ανοίγει η μέση σας και να ανακουφίζεστε από την ένταση.

Ο πόνος στη πλάτη καθώς κοιμάστε ή κάθεστε συνήθως μετριάζεται με μαξιλάρια θέρμανσης ή με πολλά μαξιλάρια (βάλτε ένα ή δύο ανάμεσα στα πόδια σας). Υπάρχουν και κάποια ολόσωμα μαξιλάρια εγκυμοσύνης που μπορείτε να αγοράσετε από το internet.

Πάμε ομαδάρα!

Tags: , ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός