Εβδομαδα 7: Το μωρo δεν μοιαζει πια με θαλασσιο πλασμαΗ ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Το θαλάσσιο πλάσμα μεταμορφώνεται σε εξωγήινο!

Χάρη στα νέα βολβώδη μάτια του και στο ανατριχιαστικά διογκωμένο αλλά μυτερό του μέτωπο, ο μικρός κάτοικος της μήτρας σας τώρα μοιάζει πιο πολύ με εξωγήινο!

Τα μικρά εξωγήινα μάτια κι αφτιά του είναι τα πιο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Επιπλέον, τα κόκαλα μινιατούρες αρχίζουν να σκληραίνουν.

Ακόμα πιο συναρπαστικό είναι το γεγονός πως ο εξωγήινός σας είναι τώρα μια παραλλαγή αγοριού ή κοριτσιού, παρόλο που τα γεννητικά του όργανα δεν θα είναι ορατά, ώστε να καθορίσουν τι χρώμα πούρο θα αγοράσετε, ως την 16η εβδομάδα.

Και για τελειοποιήσει την εξωγήινη του εμφάνιση, η μικρή αποσυρμένη ουρίτσα αρχίζει να επισκιάζεται από την ανάπτυξη των μικρών παράξενων ποδιών(επιτέλους!), τα οποία έχουν πλέον ολοκληρωθεί με γόνατα και τις αρχές των δαχτύλων των ποδιών του.

Και πως είναι η μαμά;

Αν δεν το έχετε καταλάβει από τις ακανόνιστες μεταβολές στην ψυχολογία σας, σας ενημερώνουμε πως οι ορμόνες σας έχουν τρελαθεί, γιατί ο πλακούντας σας δεν θα παράγει ορμόνες για μερικές εβδομάδες ακόμα. Άρα ως τότε, να περιμένετε την ίδια κακοκεφιά.

Σ’ αυτό το σημείο, αν είστε αρκετά τυχερές κι έχετε έναν ευαίσθητο φίλο ή συγγενή, θα παρατηρήσει πως είστε λίγο πιο εύθικτες και συναισθηματικές. Πάντα αξίζει τον χρόνο και τον κόπο να εξηγείτε στον εαυτό σας (κι αν είστε έτοιμες, στους άλλους) τον πραγματικό λόγο για το τρέχον συναισθηματικό σας κομφούζιο. Δεν χρειάζεται να νιώθετε πως είστε ένα τέρας απλά επειδή αισθάνεστε λίγο πιο τρελή απ’ ότι συνήθως.

Συγκεντρωθείτε στις αναπνοές σας και στα επίπεδα ενέργειάς σας. Να κοιμάστε αν αισθάνεστε κουρασμένη, αλλά μην ξεχνάτε τις χαλαρωτικές ιδιότητες και το πόσο υγιεινός είναι ένας σύντομος περίπατος για λίγο καθαρό αέρα και άσκηση. Καθίστε κάτω, αν αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία και να παίρνετε το χρόνο σας για να τραφείτε με υγιεινά και πλούσια σε βιταμίνες γεύματα.

Κι ενώ δεν πληρώνεστε γι’ αυτό, η εγκυμοσύνη απαιτεί σκληρή δουλειά για το σώμα σας και τη συναισθηματική σας ηρεμία, που ουσιαστικά σημαίνει πως πρέπει να συγκεντρωθείτε στο να λαμβάνετε καθαρά κι υγιεινά καύσιμα και να διατρέχει το σώμα σας θετική ενέργεια, για να παρέχετε στο μωρό σας, το πιο ασφαλές, δυνατό κι ευτυχισμένο περιβάλλον διαβίωσης.

Tags: , ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός