Εβδομαδα 6: Το μικρο μου γοργονακι.Η ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Το μικρό σας θαλάσσιο πλάσμα έχει  πολυάσχολο πρόγραμμα αυτή τη βδομάδα, ασφυκτικά γεμάτο με επική ανάπτυξη κι εξέλιξη.

Η αρχή των μικρών χεριών του κι οι πρώιμοι σχηματισμοί από αυτό που θα αποτελέσει τα δάχτυλά του είναι πλέον ορατά! Και φυσικά το μεγαλοφυές μυαλό του συνεχίζει να αναπτύσσεται, λες και πήρε φωτιά.

Το κάτω μισό του σώματος του μικρού σας, δεν θα αναπτυχθεί το ίδιο γρήγορα, κι έτσι μοιάζει με μια οιονεί γοργόνα/ο με χέρια στο πάνω μέρος και κορμό ψαριού στο κάτω.

Τις περασμένες εβδομάδες το μωρό σας ήταν πολύ κουλουριασμένο με το κεφάλι και την ουρά του σε στενή γειτνίαση. Αυτή την εβδομάδα αρχίζει να μεγαλώνει και να ισιώνει ο κορμός του κι ο λαιμός του, καθώς η ουρίτσα υποχωρεί στην θέση ανάπαυσής της, στην πλάτη.

Παρόλο που το μικρό σας είναι μόλις έξι εβδομάδων, είναι ήδη ικανό να επιδείξει αντανακλαστικές αντιδράσεις στο άγγιγμα.

Και πως είναι η μαμά;

Αυτή τη βδομάδα το 80% των γυναικών αντιμετωπίζουν αδιαθεσίες.

Αν είστε σαν τις περισσότερες γυναίκες, θα αισθανθείτε τις συνηθισμένες, όχι και τόσο διασκεδαστικές ναυτίες μέσα σ’ αυτή τη βδομάδα. Αν δεν τις νιώσετε, τότε μπορεί να έχετε γλιτώσει. Υπάρχουν πάντα κάποιες γυναίκες που επίσημα βιώνουν τις αδιαθεσίες πολύ αργά, με άλλες 2 βδομάδες μπροστά τους, πριν αρχίσουν οι ναυτίες.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες για αδιαθεσία αν περιμένετε δίδυμα, ή αν την έχετε νιώσει σε προηγούμενη εγκυμοσύνη. Επίσης, αν έχετε παρουσιάσει ναυτίες με τη χρήση αντισυλληπτικών, τότε να περιμένετε περισσότερες αδιαθεσίες κατά την εγκυμοσύνη. (Κι ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα αν δεν νιώσετε τίποτα!)

Για να μειώσετε τα συμπτώματα, καθίστε κάτω και συγκεντρωθείτε στη δίαιτά σας. Αποφύγετε τα λιπαρά και τα καυτερά φαγητά, να πίνετε πολύ νερό, να τρώτε πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και να παίρνετε πολλούς υπνάκους. Για εσάς που δεν βιώνετε αδιαθεσίες, να χαίρεστε που είστε μέσα στο τυχερό 20% των εγκύων γυναικών, τυχερούλες!

Tags: , ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός