Τα σταδια του τοκετου : Σταδιο 1
Με την έναρξη της διαστολής, ο τράχηλος αρχίζει να «ανοίγει» και η παχύρρευστη βλέννα ξεκολλά. Καθώς ο τράχηλος διαστέλλεται, τα τριχοειδή αγγεία σπάνε και αιμορραγούν στο σημείο αυτό γι’ αυτό και η βλέννα είναι αιματηρή.
Με την εμφάνιση των προπαρασκευαστικών συστολών, ο πυθμένας της μήτρας συστέλλεται, μαζεύει, γίνεται πιο κοντός και παχύς, ενώ τα τοιχώματα του κατώτερου τμήματος τραβιούνται προς τα πάνω και ο τράχηλος διαστέλλεται έτσι ώστε, σιγά-σιγά, η μήτρα, ο τράχηλος και ο κόλπος να γίνουν ένας ενιαίος σωλήνας απ’ όπου θα περάσει το μωρό. Όσο πιο συχνές και παρατεταμένες είναι οι συστολές, τόσο πιο σύντομα θα συμπληρωθεί η διαστολή, το άνοιγμα για να περάσει το μωρό! Ο χρόνος της διαστολής διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και από τοκετό σε τοκετό. Συνήθως στις πρωτότοκες γυναίκες διαρκεί περισσότερο απ’ ότι στις πολύτοκες.
Κατά την ώρα της διαστολής είναι σημαντικό να είστε συνεργάσιμη, να αναπνέετε σωστά και να είστε χαλαρή. Αν κατά την διάρκεια του 1ου σταδίου σφίγγεστε πολύ, τα νεύρα και η μήτρα συσπώνται, σφίγγονται και προκαλούν δυνατό πόνο και εξάντληση του οργανισμού. Αν, όμως, είστε χαλαρή, ο πόνος είναι πιο ήπιος, πιο γλυκός, αφού τα νεύρα και η μήτρα σφίγγονται πιο μαλακά! Στην ουσία κάνετε οικονομία οξυγόνου από τον υπόλοιπο οργανισμό για να το προσφέρετε στην μήτρα και στο έμβρυο την ώρα του τοκετού που θα το έχουν ανάγκη!
Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να αναπνέετε σωστά για να οξυγονώνετε σωστά το μωρό σας!
Η διαστολή γίνεται βαθμιαία έτσι ώστε να φτάσει τα 10 εκατοστά. Τότε λέγεται «τελεία διαστολή» όπου, όπως ήδη έχω αναφέρει, ο τράχηλος και η μήτρα αποτελούν ένα ενιαίο σωλήνα.
Όταν περνά η συστολή ξεκουραστείτε, κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε το σώμα σας παίρνοντας μια βαθιά, αργή, παρατεταμένη αναπνοή.
πηγή: www.bagetakos.gr

Tags: ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός