Εβδομαδα 8: Λιγο πιο ανθρωπος, μικροτερη ουρα.Η ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Το μωρό σας είναι πια 30 mm! Επιπλέον, αρχίζει να αποκτά μερικά ευδιάκριτα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Για αρχή, η μικρή του ουρίτσα έχει εξαφανιστεί τελείως. Είναι ωραία να ξέρεις πως το μωρό σου δεν φαίνεται πλέον σαν θαλάσσιο πλάσμα. Επιπρόσθετα, όλα του τα δάχτυλα είναι εμφανή, με πολύ λίγο, ίσως και καθόλου μεμβράνη. Τα άνω και κάτω άκρα εμφανίζουν αναγνωρίσιμες αρθρώσεις (αγκώνες και γόνατα)και τα κόκαλα των κάτω άκρων αρχίζουν να αποστεώνονται.

Μην περιμένετε το μωρό σας να μοιάζει με κάποιον από τους γονείς ακόμα, εκτός κι φέρνετε σε πλατυκέφαλο εξωγήινο.

Αυτή τη στιγμή το κεφάλι του μωρού σας είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το υπόλοιπό του σώμα και αποτελεί το μισό μήκος και βάρος του μωρού!

 

Και πως είναι η μαμά;

Το μωρό σας, που έχει πια μέγεθος κερασιού, ίσως να φέρει ορατές επιπτώσεις στο σώμα σας αυτή την εβδομάδα, κι όχι μόνο ορμονικά, καθώς θα βλέπετε πως δημιουργείται ένας μικρός όγκος στο μέσο της κοιλιάς σας- ο οποίος είναι απλά κατακράτηση υγρών.

Πιστέψτε μας, ο περισσότερος κόσμος δεν θα παρατηρήσει τις μικρές αλλαγές στο σχήμα της κοιλιάς σας. Κι ενώ πιθανότατα πιστεύετε πως ο όγκος είναι το μωρό, είναι απλά κατακράτηση υγρών και πιθανότατα, αυτό που μασούσατε για να αντιμετωπίσετε την αύξηση στην όρεξή σας.

Κι ας ξαναθυμίσουμε πως πρέπει να παίρνετε τις καθημερινές προγεννητικές σας  βιταμίνες και να κάνετε  σωστή διατροφή. Να μην ξεχνάτε πως όσο καλύτερη είναι η υγεία σας τώρα, τόσο πιο εύκολη θα είναι η εγκυμοσύνη σας τα επόμενα τρίμηνα, όταν η μετακίνηση σας θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα και δύσκολη.

Το να διατηρείτε τη γραμμή σας, αποδίδει καρπούς στην εγκυμοσύνη. Δεν είναι η ώρα που πρέπει να τρώτε για δυο, είναι η ώρα να τρώτε έξυπνα και να εφαρμόσετε την καθημερινή σωματική άσκηση στην ζωή σας, έστω κι αν αυτό σημαίνει έναν απλό περίπατο!

Καλά νέα για εκείνες που τις βασανίζουν οι ορμόνες τους: αν είστε ιδιαίτερα κυκλοθυμικές τελευταία, αυτό ίσως αρχίσει να υποχωρεί αυτή τη βδομάδα, καθώς ο πλακούντας σας ξεκινά να αναλαμβάνει εκείνος τη παραγωγή ορμονών για το μωρό σας, κι επιτρέπει στο σώμα σας να συγκεντρωθεί στην παραγωγή πιο φυσιολογικού επιπέδου ορμονών και σας επιτρέπει να απολαύσετε συναισθηματικά την εγκυμοσύνη σας.

Αν συνεχίσετε να έχετε συναισθηματικές διακυμάνσεις τις επόμενες βδομάδες, θα σχετίζονται περισσότερο με τη ζωή σας και τις προσωπικές σας επιλογές, παρά με τις ορμόνες σας. Και σε περίπτωση που δεν το ξέρατε: η εγκυμοσύνη δεν είναι δικαιολογία για να φέρεστε δύστροπα, αλλά αποτελεί ένα μικρό τεστ πριν τη μητρότητα.

Tags: , ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός