Εβδομαδα 2: Το γλυκο μου μικρο αβγουλακι.Αυτή τη στιγμή είναι πιο εύκολο να φαντάζεστε το μικρό σας μωρό σαν ένα μικροσκοπικό αβγό. Ο αμνιακός σάκος, (το άσπρο κομμάτι του αβγού) και το έμβρυο (ο κρόκος του αβγού). Ο κύριος ρόλος του ασπραδιού είναι να προστατέψει και να θρέψει το μωρό σας , ώσπου το σπιτάκι του, ο πλακούντας σας, να επιπλωθεί πλήρως και να γίνει έτοιμο για κατοίκηση. Ο πλακούντας σας όμως, μόλις άρχισε να χτίζεται, κι απέχει πολύ από το στάδιο της επίπλωσης και της διακόσμησης. Το σπιτάκι θα είναι έτοιμο κι ολοκληρωμένο σε 8 εβδομάδες. Η αρχή του ομφάλιου λώρου του μικρού σας μωρού-αβγού είναι ορατή, κι εν μέρει λειτουργεί, παρόλο που δεν έχει σχηματιστεί πλήρως.

Το μεγαλύτερο μέρος του 1ου μήνα της εγκυμοσύνης δεν γίνεται αντιληπτό από την γυναίκα. Αρκετές φορές υπάρχουν συμπτώματα όπως πρήξιμο στους μαστούς και εύκολη κόπωση, όμως η γυναίκα αρχίζει να υποψιάζεται την εγκυμοσύνη, συνήθως όταν καθυστερήσει η περίοδος. Τα περισσότερα τεστ κύησης του εμπορίου θα καταδείξουν την εγκυμοσύνη την εβδομάδα μετά την αναμενόμενη περίοδο που καθυστέρησε. Το κύημα είναι τόσο μικρό που μόνο προς το τέλος του 1ου μήνα μπορεί να γίνει αντιληπτό με το υπερηχογράφημα.

Και πως είναι η μαμά;

Η έντονη ορμονική δραστηριότητα κατά τη 2η εβδομάδα κύησης καθώς βέβαια και στη συνέχεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει τις γυναίκες με ποικίλους τρόπους. Οι απότομες αλλαγές στη διάθεση οφείλονται σε αυτό ακριβώς το ορμονικό «τσουνάμι». Μπορεί να γίνεις κυκλοθυμική, να νιώθεις συναισθηματικά ευάλωτη ή ευσυγκίνητη. Μπορεί ακόμα να νιώθεις αποστροφή για κάποιες οσμές και τροφές που πριν αγαπούσες. Η καταπόνηση των ζωτικών οργάνων πιθανόν να σου προκαλέσει κατατονία, κούραση και υπνηλία, πτώση της πίεσης και τάσεις λιποθυμίας. Η επονομαζόμενη πρωινή ναυτία, που εκδηλώνεται με ναυτίες, τάσεις εμετού και ανορεξία, είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Tags: , ,

Leave a Reply

1η Εβδομάδα Κύησης 2η Εβδομάδα Κύησης 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης 3η Εβδομάδα Κύησης 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης 4η Εβδομάδα Κύησης 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης 5η Εβδομάδα Κύησης 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης 6η Εβδομάδα Κύησης 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης 39η Εβδομάδα Κύησης 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης 40η Εβδομάδα Κύησης 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης Sex & εγκυμοσύνη Βρέφη κι ομιλία Εγκυμοσύνη και Sex Η 1η εβδομάδα εγκυμοσύνης Σεξ και Εγκυμοσύνη έγκυος 1 εβδομάδα έγκυος 2 εβδομάδων έγκυος 3 εβδομάδων έγκυος 4 εβδομάδων έγκυος 5 εβδομάδων έγκυος 6 εβδομάδων έγκυος διαιτολόγιο έγκυος διατροφή αέρας βρέφος δίαιτα εγκυμοσύνη δεσμός με το βρέφος επικίνδυνη ουσία για έμβρυα επικίνδυνο χημικό για έμβρυα ζευγάρι θηλασμός κλάμα βρέφος ο κόσμος του βρέφους σας παιδί νέοι γονείς πριν μείνεις έγκυος προγεννητικός έλεγχος ρέψιμο στάδια τοκετού τι κάνω πριν μείνω έγκυος υγεία και θηλασμός